Annons

Hatten av för My Fair Lady

Scener ur My Fair Lady. Foto: Malin Arnesson.

Scener ur My Fair Lady.
Foto: Malin Arnesson.

När Malmö Opera i samarbete med Helsingborgs Stadsteater nu beger sig ut på turné med My Fair Lady, var det Landskrona som stod för premiären. Den stora ensemblen anlände i helgen och i det förtätade scenrum som så skickligt skapats på Landskrona Teater uppstod magi. Två bejublade föreställningar fyllde teatern. Publiken fick uppleva igenkänning i melodier, överraskande nya språkliga vändningar, förlösande skratt och äkta, gripande känslor. Balansakten mellan humor och djupaste allvar är träffsäkert genomförd och kan vända stämningen i salongen på en tiondels sekund.

Annons
 

– Hela ensemblen förtjänar en varm eloge: de levererade på absoluta topp, både på, bakom och framför scenen, berömmer Cecilia Kraitiss, ordförande i arrangerande Landskrona Kammarmusikförening.

– Navet i själva storyn utgörs av den samspelade trion Lindy Larsson, en fullkomligt formidabel Higgins, Jörgen Düberg, en välspelad och genomsympatisk Pickering, och Annica Edstam, som är lysande i sin roll som blomsterflickan Eliza Doolittle.

Arrangörer var som sagt Landskrona Kammarmusikförening och nystartade Landskrona Musik & Teater.
Konstituerande årsmöte för den nya teaterföreningen hålls den 30 mars klockan 19 på Teatercaféet.
Info finns på www.landskronakammarmusik.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser