Strandberg avvisar kritik från BBK

Torkild Strandberg (L) förnekar att han och Per-Fredrik von Platen skulle ha fört Borstahusens BK bakom ljuset då planerna för Ulkavallen presenterades för något år sedan.
Torkild Strandberg (L) förnekar att han och Per-Fredrik von Platen skulle ha fört Borstahusens BK bakom ljuset då planerna för Ulkavallen presenterades för något år sedan.
Torkild Strandberg (L) förnekar att han och Per-Fredrik von Platen skulle ha fört Borstahusens BK bakom ljuset då planerna för Ulkavallen presenterades för något år sedan.
Torkild Strandberg (L) förnekar att han och Per-Fredrik von Platen skulle ha fört Borstahusens BK bakom ljuset då planerna för Ulkavallen presenterades för något år sedan.

Igår skrev vi om oron i Borstahusens BK gällande fotbollsplanerna på Ulkavallen. Kritik riktades också mot bland annat kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L). Strandberg är medveten om att kommunicerandet ständigt måste förbättras och utvecklas men han anser inte att han fört klubben bakom ljuset.

– Vid starten av projektet Norra Borstahusen träffade jag Borstahusens Bollklubb. De önskemål och förväntningar som då framfördes genomförs nu. Tre elvamannaplaner, varav en med konstgräs. Efter detta har klubben inte kontaktat mig eller fritidsnämndens ordförande, säger Torkild Strandberg.
– För att lösa situationen under vårens byggtid, av bland annat en ny skola och idrottshall i Norra Borstahusen, kommer idag två provisoriska 7-mannaplaner på plats. Båda med naturgräs. Den första elvamannaplanen, med konstgräs, kommer att vara på plats den 10 maj. Den andra elvamannaplanen, med naturgräs, är klar vid midsommar. Den tredje planen med naturgräs är klar under juli månad, förklarar han vidare.

Enligt Sven Nilsson fick han löfte om att Besa och Bosna, de två andra klubbarna på Ulkavallen, skulle flytta. Detta har dock bara genomförts till viss del.
–  Besa har permanent flyttat till IP och Bosna har under processen fått träningstider på idrottsplatsen.  Detta är tillfälligt, tills den tredje planen är på plats, säger Torkild Strandberg och betonar vikten av kommunikation.
– Jag är mån om att ha en bra och konstruktiv dialog med föreningslivet. Det utgör en viktig del av Landskronas framtid och utveckling. För att en sådan kommunikation ska fungera är det viktigt att den går i båda riktningar, avslutar han.

Läs även: Snålblåst kring Ulkavallen

Till arkivet