Erik åter bland molnen

Flygstrejken för ett 30-tal kabinanställda på bemanningsbolaget GEC avblåstes igår och ett kollektivavtal ska nu tecknas.
– Igår eftermiddag kunde kunde vi ana en viss eventuell uppmjukning i medlingen, strax där efter kunde Unionen via SMS till medlemmarna konfirmera att ett avtal blivit påskrivet. Därmed avblåstes strejken omedelbart. Kabinpersonalen återgick dock inte i arbete redan under kvällen, berättar Erik Rantzow från Landskrona som är kabinpersonalens talesman.

– Under dagen kommer vår trafik igång igen som vanligt med eventuellt några förseningar, själv flyger jag morgonturen till Kalmar, alla har längtat efter att få fortsätta sitt arbete i kabinen, samtidigt har vi varit helt tvungna till att sätta press under de här två dagarna och det gav uppenbart resultat, säger han och menar att han dragit stora lärdomar även ”av denna flighten”

– Under hela strejken och konflikttiden har stämningen i arbetslaget varit på topp, jag är jättestolt över mina kolleger och flera av dem kunniga och engagerade människor från Unionens sida som hjälpt och biståt oss i allt från förhandlingar till praktiska frågor. Hela processen har varit en stor erfarenhet för mig som jag hoppas kunna ta med mig både privat, arbetsliv och i politiken.

– Nu känner jag både lättnad och glädje, vi vann både rättvisa villkor och självförtroende. Människor som organiserar sig tillsammans kan göra skillnad, poängterar han

– Något som jag tar med mig från detta är också att det är stor skillnad på att tjäna pengar på människors arbete och att tjäna pengar på människors bekostnad, avslutar Erik Rantzow.

Läs mer: Erik leder kampen för bättre villkor

 

Till arkivet