Nekat alkoholtillstånd tvingar krögare att stänga

Det lär ta ett par år till innan det blir något barhäng på Gröna Lyktan. I alla fall om den nuvarande krögaren Osman Ekinci ska driva krogen.
Det lär ta ett par år till innan det blir något barhäng på Gröna Lyktan. I alla fall om den nuvarande krögaren Osman Ekinci ska driva krogen.
Det lär ta ett par år till innan det blir något barhäng på Gröna Lyktan. I alla fall om den nuvarande krögaren Osman Ekinci ska driva krogen.
Det lär ta ett par år till innan det blir något barhäng på Gröna Lyktan. I alla fall om den nuvarande krögaren Osman Ekinci ska driva krogen.

Förvaltningsrätten gick på majoriteten i individ- och familjenämndens linje, att inte ge Osman Ekinci, som driver Gröna Lyktan på Eriksgatan, något alkoholtillstånd. Anledningen till det, för krögaren, negativa svaret var det samma som han fått från individ- och familjenämndens utskott.
– Eftersom han nyligen haft skattskulder samt en del böter som gått till Kronofogden så tyckte vi inte att han var lämplig, trots att skulderna nu är betalda. Jag uppskattar att han får sköta sig ett par år för att vi ska kunna ge honom tillstånd, säger individ- och familjenämndens ordförande Bodil Möller (M).

Beslutet från förvaltningsrätten har tagit hårt på Osman Ekinci.
– Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra nu. Jag får fundera över om jag kan driva något utan alkoholtillstånd. Men det känns svårt. Jag har försökt köra med luncher med det har inte fungerat som det ska. Mina resurser är slut och för tillfället har jag helt stängt, säger han besviket.

Till arkivet