Annons

Samhällsförändring ett skratt i taget

Ett parti Monopol i den politiska sandlådan.

Ett parti Monopol i den politiska sandlådan. Foto: Sebastian Vasselbring

Harlekin avslutar nu sitt 35-årsfirande som påbörjades redan i fjol våras med att framföra sin kabaré – samhället e som det e, igen.

Annons
 

Under tre dagar i följd med start på lördag, gör teaterföreningen Harlekin något av en återkomst på klassisk mark, det vill säga i Teaterrestaurangen, där allt en gång började för 35 år sedan.
– Kabarén består av ett axplock fenomen som vi anser vara fel i samhället, säger Magnus Wallin, som idag får betraktas som något av en veteran i gänget, då han började med amatörteater redan som tioåring, den gången Robin Hood spelades i Landskrona Ridhus.

Maktfullkomlighet, solidaritetsbrist, sexism, inkompetenta myndigheter, vi och dom tänk och denna ständiga jakt på vinst är annat som avhandlas i kabarén.
Det finns fler teman och de flesta av sketcherna har inte bara ett fokus utan flera. Men det vi vill är inte att bara krasst konstatera sorgliga fakta och sedan inte göra något. För att förändra samhället till det bättre, måste man först få upp ögonen för felen i det samhälle man just nu lever i, och sin egen del av dom. Vi hoppas kunna göra denna ögonöppnare till en fylld med humor. Vi förändrar samhället med ett skratt i taget.

Till lördagens premiär är det slutsålt.
– Till söndagens föreställning finns någon enstaka biljett kvar men till måndagen finns det gott om platser kvar, säger Magnus Wallin som inte bara är aktiv på scen utan är också föreningens kassör.
– Här gäller det att sälja in, säger han med ett leende.
– Nu kostar en biljett bara 50 kronor så jag tror nog att vi kan utlova valuta för pengarna.

Föreställningens speltid är cirka 60 minuter. För bokning av biljetter ring 0703929358 eller gå in på Harlekins hemsida harlekin.nu och boka.

Samhället e som det e, spelas enligt följande:
Lördag 6 februari kl. 19 (Fullsatt)
Söndag 7 februari kl. 16
Måndag 8 februari kl. 19

Läs mer från när kabarén sattes upp i våras

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser