Annons

Gymnasiechefer lämnar under terminen

Verksamhetschefen för stadens gymnasieutbildningar samt vuxenutbildningar Ulf Bergström.

Verksamhetschefen för stadens gymnasieutbildningar samt vuxenutbildningar Ulf Bergström.

Landskrona stad tappar två ledande chefer inom gymnasieskolan. Detta mitt under terminen och just under gymnasievalsperioden för kommande läsår.

Annons
 

Chefer kommer och chefer går, så lät rubriken på den interpellation som Jonas Esbjörnsson (S) hade riktat till kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) vid måndagens kommunfullmäktige. Vad han då inte visste var att gymnasieskolans två högsta chefer, rektorn för Allvar Gullstrandgymnasiet Kenny Andersson och verksamhetschefen för stadens gymnasieutbildningar samt vuxenutbildningar Ulf Bergström, står i begrepp att lämna staden för att börja tjänster på annan ort.
– Nej, det visste jag inte, Jag får helt enkelt upprepa vad jag sa då, att den stora omsättningen på chefer inte är bra, det hinner aldrig bli något lugn i organisationen.

Så väljer dock inte utbildningsförvaltningens ordförande Lisa Flinth (L) att se på saken.
– Det är smickrande att chefer i Landskrona stads utbildningsförvaltning är attraktiva för andra kommuner. Att medarbetare inte stannar på en arbetsplats hela livet är naturligt. Lika naturligt är det att man vill ta ett kliv i karriärstegen, kontrar hon.

Kenny Andersson som började sin tjänst i Landskrona 2013, kom mitt under en turbulent period efter ett par snabba rektorsbyten på Allvar Gullstrandgymnasiet och samtidigt som skolan stod inför en flytt till centrum.
– Med sig hade han ett digert kvalitetsprogram som hjälpte till att ge skolan en bra struktur, säger hans chef Ulf Bergström.
– Kenny har fått en tjänst i Enköping, närmre sin dotter, så hans sista arbetsdag är faktiskt redan nu på fredag. Hans ersättare läsåret ut blir en senior, Reine Oscarsson, som kan staden och verksamheten mycket bra.

Efter sex år i Landskrona väljer nu också Ulf Bergström att söka sig vidare, nästa anhalt blir Laholm.
– Det ska erkännas att jag haft antennerna uppe ett tag. När tjänsten i Laholm dök upp så kunde jag inte motstå den. Jag får liksom här ansvar för vuxenutbildningen men även kulturskolan och samtidigt bygga upp ett nytt campus i staden med en arbetsmarknadsenhet, näringslivsenhet, yrkeshögskola, gymnasieskola, kulturskola och vuxenutbildning. Det ska bli mycket spännande att få sätta sin prägel på det. Min sista arbetsdag i Landskrona blir den 15 april, säger han.
Landskrona står inför stora utmaningar inom gymnasieområdet, inte minst när det gäller att locka stans ungdomar att stanna kvar och utbilda sig här.
– Här får man höja blicken och även titta i backspegeln. Det har hänt mycket, från gymnasieförbundet, till det fria skolvalet som trätt i kraft under den period jag varit i Landskrona. Vi har många ytterst kompetenta medarbetare som kommer att driva utvecklingsarbetet vidare. Samtidigt måste man ha klart för sig i denna utmaning att detta är en del av normaltillståndet. Jag kan med eftertryck säga att Landskrona är en väldigt fin stad på många sätt. Självbilden av staden är något som inte minst de unga behöver tänka över. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Och elevtappet gör att ekonomin blir en tuff match att gå för gymnasieskolan i Landskrona, avslutar Ulf Bergström.

Läs mer:
Två kommunala fallskärmar utlöstes under 2015

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser