Annons

Två kommunala fallskärmar utlöstes under 2015

fallskarm

De må vara en slump, men otroligt nog så har stadshuset sett från ovan samma form som landningsmärke för fallskärm. Stadshuset hittar du rakt under fallskärmshopparna. Foto: Dan Ekberg, Skånes Fallskärmsklubb.

Som vi tidigare berättat har stadsarkitekt Åsa Lindborg fått lämna sitt jobb. Nu står det klart att hon gör det med tolv månaders fallskärm.
– Det funkade inte. Vi var inte överens om tjänstens innehåll, säger stadsbyggnadschef Anna Thott och menar att vad som förväntas av stadsarkitekten finns nertecknat i tjänstens arbetsbeskrivning.

Annons
 

Åsa Lindborgs anställning upphörde i och med nyåret men hon arbetsbefriades redan en månad tidigare.
Enligt den överenskommelse som nu gjorts mellan förvaltningschefen och Åsa Lindborg erhållen den senare ett avgångsvederlag på motsvarande 12 månadslöner (aktuell månadslön a´54.366 kronor).

Redan har ansökningstiden för tjänsten som ny stadsarkitekt i Landskrona löpt ut och intresset är stort.
– Vi har 18 sökande på tjänsten och jag bedömer det som att där finns 7-8 riktigt intressanta namn. Redan idag påbörjar vi intervjuerna, säger Anna Thott som senast i maj hoppas ha en ny stadsarkitekt på plats.

Planchef Johan Nilsson är tillförordnad stadsarkitekt fram till dess att ersättare finns på plats. Några planer på att söka tjänsten hade han emellertid inte.
– Jag trivs utmärkt som planchef, säger han.

Åsa Lindborg blev därmed den andra höga chefen som får tolv månadslöner utbetalda av Landskrona stad under 2016. Tidigare under hösten gjorde kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) en liknande överenskommelse med dåvarande förvaltningschefen för teknik- och serviceförvaltningen, Thomas Lehrecke.

Ytterligare 20 chefer inom kommunen slutade under 2015, på som det heter ”Egen begäran”.
Här ibland kan nämnas toppnamn som kommundirektör Susanne Öström, stadsbyggnadschef Per-Fredrik von Platen och stadsjurist Marie Pettersson. 

Läs mer:
Stadsarkitekten har slutat

En kommentar till "Två kommunala fallskärmar utlöstes under 2015"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Gymnasiechefer lämnar under terminen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser