Landskronaband hoppas på Sweden Rock

Eline
Eleine klara för Sweden Rock i sommar. Foto: Pressbild.
Eleine hoppas få spela på Sweden Rock i sommar. Foto: Axel Nydell/Eleine
Eleine hoppas få spela på Sweden Rock i sommar. Foto: Axel Nydell/Eleine

Det finns fem scener på Sweden Rock. En av dessa hade arrangörerna kunnat kalla Landskronascenen. Åtminstone finns det gott om hårdrockare från stan som hoppas få chansen att lira på den havsnära festivalen i Blekinge till sommar.

Ifjol var det Royal Ruckus som fick chansen till ett gig på landets mest klassiska och största hårdrocksfestival, Sweden Rock. I år hoppas tre band med Landskonakopplingar få samma möjlighet.

Landskronabandet Eleine är ett av 170 band som är vidare i Sweden Rocks klassiska bandtävling. Malmöbaserade T.A.J. där samtliga tre medlemmar har en bakgrund i Landskrona är också vidare, detsamma gäller för My Dear Addiction med de båda Landskronaborna Christoffer Holm och Ludvig Blaesild på gitarr.

För att ta sig hela vägen till Sweden Rock behöver banden röster. Detta sker via Sweden Rocks bandtävlingssida.
– Man kan rösta två gånger om dagen per IP-adress, säger Christian Hallworth, manager för bandet Eleine.
– Vi hoppas på att få full support från vår hemmastad för att vi ska nå våra mål. Så in och rösta, sprid och se till att vi kommer till Sweden Rock 2016, vädjar Christian Hallworth.

I ett första steg ska nu de 170 banden bantas ner till 25. I slutrundan kommer de tre band som fått flest röster att få spela på Sweden Rock i sommar. Utöver de tre banden så kommer arrangörerna dessutom att ge ett ”wild card ” till ett av de 25 framröstade banden.

In och rösta på…
Sweden Rocks bandtävlingssida.

Läs mer:
Invaderar Europa med metal

Till arkivet