Invaderar Europa med metal

My Dear Addiction med de båda landskronaborna Christoffer Holm ( Längst till höger på bilden ) Ludvig Blaesild ( tvåa från vänster ). Foto: Pressbild
My Dear Addiction med de båda landskronaborna Christoffer Holm ( Längst till höger på bilden ) Ludvig Blaesild ( tvåa från vänster ). Foto: Pressbild
My Dear Addiction med de båda landskronaborna Christoffer Holm ( Längst till höger på bilden ) Ludvig Blaesild ( tvåa från vänster ). Foto: Pressbild
My Dear Addiction med de båda Landskronaborna Christoffer Holm ( Längst till höger på bilden ) Ludvig Blaesild ( tvåa från vänster ). Foto: Pressbild

Europa ska invaderas med tung metal. Startskottet går i Malmö på torsdag sedan bär det av till Tyskland, Polen, Tjeckien, Holland och Belgien. My Dear Addiction med de båda Landskronaborna tillika gitarristerna Ludde Blaesild och Christoffer Holm är såväl skiv- som turnéaktuella.

På torsdag vankas det releasefest på Folkets bar i Malmö för nya plattan ’Kill The Silence’ och redan dagen efter har turnébussen nått Flensburg för första spelningen på Swedish Metal Invasion Tour.
– Med på Europaturnén finns också två andra svenska band, Eyes Wide Open och Deceptic. Vi är otroligt taggade att spela vår nya musik ute i Europa. Vi tror på vår musik och vi har sett och hört att det finns många fans där ute som vill höra och se oss, säger Ludde Blaesild som redan ifjol fick smak på turnélivet då man reste runt på kontinenten tillsammans med  Dead by April och dEmotional.
– Många lärdomar och upplevelser rikare tog vi den energin och la på vår nya platta som kom ut i fredags, säger  Christoffer Holm, skiner upp och tillägger.
– Äntligen har jag fått mitt namn som låtskrivare på en skiva, där var första målet nått.

Sverige lär vara det land som har flest metalband per capita. Det gör det otroligt tufft men också positivt utmanande för de båda gitarristerna som har siktet inställt på att kunna leva på sin musik. Att vara toppmusiker är att jämföra med en elitidrottare, det krävs oerhört mycket träning, tid, tålamod, vilja och passion för att lyckas.
Vi nöjer oss inte på att spela på div. 2 nivå, utan vi vill vara bland eliten, säger, Ludde Blaesild som nu med spänning ser fram emot fansens reaktion på dem nya låtarna.

Vad var då den roligaste händelsen från förra turnén?

–  Jag borde kanske inte gå in för mycket i detalj, men så här mycket vågar jag säga –  den galnaste och roligaste människan på den turnén var vår dåvarande chaufför, Boris från Kazakstan. Han lyckades få alla på turnén att gapflabba, säger Christoffer Holm lite försiktigt men visst kan volymen vara påskruvad även efter ett gig, det är trots allt rock’n’roll.
Det får jag nog ta på mig skulden för. Det kan bli en del festande efter somliga gig och jag är ju inte den som tackar nej, säger Ludde Blaesild med ett leende på läpparna.

Utöver Landskronaborna består My Dear Addiction av Kim Lindstén sång, Peter Parkeborn trummor och Johannes Nordigårds bas.  Bandet är baserat i Älmhult, Småland.

Vad mer tillägga än Kill the silence och lycka till på turnén!

Läs mer, lyssna och se videos:
http://www.mydearaddiction.com/

Till arkivet