Annons

Tveksamheter kring matserveringen på stadshuset

Debatten kring matserveringen på stadshuset fortsätter.

Debatten kring matserveringen på stadshuset fortsätter.

Som vi skrivit vid ett par tillfällen tidigare så kommer Erikstorp att öppna en popup-restaurang på stadshuset med start på måndag. Detta är något som gör Göran Andersson, VD för Catera och Hotel Öresund väldigt fundersam. Anledningen är att hans företag har ett avtal med Landskrona stad gällande tillhandahållandet av mat på stadshuset.
– Jag vill först poängtera att jag inte har något som helst emot Erikstorp. Men jag undrar hur dom tänkt på teknik- och serviceförvaltningen när de nu ger Erikstorp nycklarna till restaurangen på stadshuset, säger Göran Andersson.

Annons
 

I det avtal som tecknades mellan Catera AB och Landskrona stad i augusti 2015 står följande under rubriken Omfattning. ”Uppdraget innefattar att via cateringtjänst tillhandahålla förmiddags- och eftermiddagsfika i olika former samt lättare lunch och middag.”
– Nu vet jag ju inte vad Erikstorp har tänkt sig för typ av matlagning men eftersom köket är i det skick som det är så känns det som att de kommer att syssla med just lättare lunch, fortsätter Göran Andersson.

För att få mer klarhet har Göran Andersson försökt komma i kontakt med Claes Åsbrink som är ansvarig för uthyrningen av stadshusrestaurangen.
– Jag undrar om restaurangen i Stadshuset kommer att leverera mat, kaffe, smörgåsar med mera till Landskrona stad. Skulle de göra det så är det ett avtalsbrott. Jag har dessutom begärt att få ut de avtal som skrivits med Erikstorp, säger Göran Andersson och fortsätter.
– Jag ska dessutom kontakta Christina Lundmark på kommunens upphandlingsenhet. Det är hon som författat det avtal som jag har med kommunen. Jag vill höra hennes åsikt i detta.

Bo Lundgren (L) är ordförande i teknik- och servicenämnden och han säger sig inte veta vad som står i de olika avtalen.
– Jag vet att vi har ett avtal med någon som ska servera smörgåsar och annat på stadshuset men när vi diskuterade med Erikstorp om restaurangen så visste jag inte hur avtalet är formulerat, svarar han och hänvisar till Claes Åsbrink.
– Det är han som har bäst koll på allt och som kan svara på frågor i detta ärende.

Landskrona Direkt har försökt nå såväl Claes Åsbrink som Christina Lundmark för en kommentar.

Läs även:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser