Annons

Många inblandade när Erikstorp öppnar på Stadshuset

Från och med måndag kommer det att serveras lunch i restaurangen på Stadshuset. Vid grytorna kommer personalen på Erikstorp att stå.

Från och med måndag kommer det att serveras lunch i restaurangen på Stadshuset. Vid grytorna kommer personalen på Erikstorp att stå.

Den tidigare krögaren Göran Öhman och hans kollega tvingades stänga sin verksamhet i restaurangen på stadshuset för knappt ett år sedan då köket inte var i sådant skick att man fick laga mat i det. Nu är dock en ny krögare på väg in i lokalerna. För en vecka sedan skrev vi att Erikstorp kommer att öppna upp en tillfällig popup-restaurang i Stadshuset den 18 januari. Landskrona Direkt har talat med kommunens fastighetschef, Claes Åsbrink.

Annons
 

Är köket på stadshuset renoverat så att man kan laga mat där nu?
– Köket är noggrant städat. Det är inte renoverat, så alla köksmaskiner går ej att använda, vilket Erikstorp är medvetna om. Diskussion pågår med räddningstjänsten, då man inte kan bedriva verksamhet i samma omfattning som föregående restauranginnehavare utan att vidta åtgärder vad gäller brandskydd. Diskussionen med räddningstjänst avser om det går att bedriva verksamhet med vissa begränsningar utan att vidta åtgärder. Diskussion med miljöförvaltning för att bedriva verksamhet ansvarar Erikstorp för. Restaurangen ska ha öppet för lunch på vardagar.

Hur har ni gått till väga när just Erikstorp getts tillfälle att ha hand om restaurangen?
– Det har diskuterats mellan staden och Erikstorp att man ska hyra restaurangen i stadshuset under två månader medan deras kök renoveras för att hålla igång verksamhet och den personal som annars går sysslolös. Man stängde vid jul och vill öppna igen 13 mars. Byggnadsarbetena startade igår och vi räknar med att hålla tidsplanen.

Har andra krögare blivit tillfrågade?
– Ingen annan krögare har tillfrågats, då det endast är en tillfällig lösning.

Läs även: Erikstorp poppar upp i stadshuset

En kommentar till "Många inblandade när Erikstorp öppnar på Stadshuset"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Tveksamheter kring matserveringen på stadshuset

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser