Annons

Svar om Landskronahem kommer den 1 februari

Vid måndagens fullmäktige hände något så pass ovanligt att en ordningsfråga inledde mötet.

På måndagens sammanträde i kommunfullmäktige ställde Eva Örtegren (S) en ordningsfråga med anledning av uteblivet interpellationssvar från Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson (partilös men som sitter på ett mandat för Liberalerna).
– Vi fick på novembermötet veta att Kenneth skulle svara på Niklas Karlssons frågor rörande Landskronahem vid detta mötet. När så inte blev av och ingen hör av sig till interpellanten, vare sig fru ordförande (Gunlög Stenfelt (L), reds anm), Kenneth Håkansson eller kansliet anser vi att det är det minsta man kan göra. Jag hoppas att detta är ett undantag och skulle liknande förändringar ske i framtiden så är det minsta man kan begära att en återkoppling sker till interpellanten, sa Eva Örtegren och fick någon form av tveksamt medhåll från kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt.
– Vi tar det till vårt minne och en förbättrad behandling av den typen av frågor som Eva tog upp, blev svaret.

Annons
 

Eva Örtegren ställer frågan på sin spets och undrar försynt när Landskrona Direkt pratar med henne hur länge man kan  förhala ett interpellationssvar.
– Vad säger regelverket? Vi har ställt frågor till kommunen om detta men inte fått ett ordentligt svar, säger hon.

Nästa kommunfullmäktige är den 1 februari och till dess har Kenneth Håkansson lovat att svara på frågorna och delta i debatten.

Läs mer:
Svar dröjer om Landskronahem

En kommentar till "Svar om Landskronahem kommer den 1 februari"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Inget försäljning innan den 1 februari

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser