Ingen skadad i stormen

När stormen Gorm kom från Danmark till Sverige tog den en motorbåt från Nivå med sig. Strandkanten vid Fiskegumman blev den nya provisoriska hamnplatsen. Foto: Privat.
När stormen Gorm kom från Danmark till Sverige tog den en motorbåt från Nivå med sig. Strandkanten vid Fiskegumman blev den nya provisoriska hamnplatsen. Foto: Privat.
När stormen Gorm kom från Danmark till Sverige tog den en motorbåt från Nivå med sig. Strandkanten vid Fiskegumman blev den nya provisoriska hamnplatsen. Foto: Privat.
När stormen Gorm kom från Danmark till Sverige tog den en motorbåt från Nivå med sig. Strandkanten vid Fiskegumman blev den nya provisoriska hamnplatsen.
Foto: Privat.

På söndagskvällen och natten till måndagen drog stormen Gorm fram över Skåne. Landskrona klarade sig dock utan några större problem. Inga personskador har rapporterats in. Landskrona Direkt har varit i kontakt med räddningstjänsten och de rapporterar om danska båtar, avstängd motorväg och avspärrad gata.
– Strax efter halv tio på kvällen blåste en liten lastbil av motorvägen mellan norra och södra motorvägsavfarten och medan bilen bärgades så stängdes motorvägen av, säger räddningstjänstens styrkeledare Christian Johansson.

Därefter spärrades en del av Eriksgatan av då en plåt från en balkong blåste ner och något senare blåste ett mindre tak av på Bävergatan. Harjagersgatan kontrollerades också sedan takpannor blåst ner på gatan och strax innan klockan ett på natten fick räddningstjänsten säkra en container på Parkgatan som höll på att blåsa ner i hamnen.

Den kanske märkligaste incidenten åkte räddningstjänsten på strax innan halv sju nu på måndagsmorgonen.
– Vi fick rycka ut till Strandvägen. Det står nämligen en större motorbåt på grund nere vid Fiskegumman. Vi var ombord och såg efter att det inte fanns några personer ombord men båten var tom. Det visade sig att båten slitit sig från Nivå i Danmark, säger styrkeledaren.

Några personskador i Landskrona med anledning av stormen har räddningstjänsten inte fått in några rapporter om.
– Det är skönt att ingen kommit till skada. Det blåser rejält fortfarande och nu vaknar folk och ser vad som hänt. Men vi får väl hoppas att det värsta är över för denna gången, avslutar Christian Johansson.

Ett träd intill Hälsingborgsvägen har fallit offer för Gorm. Foto: Kurt Hultqvist.
Ett träd intill Hälsingborgsvägen har fallit offer för Gorm.
Foto: Kurt Hultqvist.
Till arkivet