2000 hushåll var utan el

Eon är den stora elleverantören i Landskrona stad och de har mycket att stå i efter stormen Gorms härjningar natten mot måndagen. Som mest var cirka 2000 av Eons elkunder utan ström. Sakta men säkert åtgärdas dock problemen och i skrivande stund återstår 400 hushåll som inte har ström.

De norra delarna av Landskrona kommun drabbas alltid hårdare än andra delar av staden då det blåser. Allt som oftast går strömmen i Glumslöv och Härslöv när det stormar.
– Det är uruselt. De har lovat att vi ska ha säkrare elförsörjning men inget verkar hända, säger en av Landskrona Direkts läsare som hör av sig.

Torbjörn Larsson är pressansvarig på Eon och han vädjar om tålamod.
– Vi satsar hårt i hela landet, och inte minst i Landskrona, på att gräva ner alla kablar. Men det tar tid. Som det ser ut nu så kan allt vara klart 2020 om det vill sig väl. Men när just Härslöv kommer på tal vet jag inte, säger han.

Vad han vet är dock att många varit utan ström inatt.
– Cirka 1600 kunder har fått strömmen tillbaka. Men det återstår cirka 400, säger Torbjörn Larsson och vågar inte lova när alla har el i stugorna igen.
– Just nu felsöker vi, bland annat med helikopter. Men sedan ska felen fixas också. Jag vågar därför inte lova att alla får tillbaka strömmen idag. Någon eller några kanske får vänta två eller tre dagar, avslutar Torbjörn Larsson.

Läs även: Ingen skadad i stormen

Till arkivet