Annons

Nya konstnärliga ledare för fotofestivalen klara

2016 blir det fjärde året som Landskrona Foto Festival arrangeras och festivalen kommer att pågå mellan den 19:e och den 28:e augusti. Landskrona Foto kan nu presentera den nya konstnärliga ledningen för festivalen. Den nya konstnärliga ledningen kommer att bestå av den internationellt mycket välkände och väletablerade curatorn och författaren Christian Caujolle och den i Landskrona födda fotografen, läraren och galleristen Jenny Nordquist.
De efterträder Thomas H Johnsson och JH Engström som ansvarat för den konstnärliga inriktningen till och med 2015 års festival.

Christian Caujolle bildade 1986 Agence VU i Paris och kort därefter Gallerie VU. Han har varit konstnärlig ledare för ett flertal fotofestivaler i Frankrike och Spanien såsom festivalerna i Arles, Sète, Madrid och Getxo.

Annons
 

Jenny Nordquist är fotograf och utbildad vid Goldsmiths University och London College of Communication. Hon har visat sitt arbete vid ett stort antal solo- och grupputställningar i de nordiska länderna, England, Tyskland och Holland.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser