Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.1°C 4.7m/s
Dagens namn: Henrik

En ny miljöredaktion i stan

Redaktionsmöte hos Miljöposten på Allvar. Fr v Jesper Johansson, Carl Åhlander, Fredrika A Viberg. På högra sidan: Ali Reza Rezai och Malin Wiik. Saknas på bilden gör redaktionsmedlemmarna Anna Clara Sarvell och Hashim Al Husseini.

Redaktionsmöte hos Miljöposten på Allvar.
Fr v Jesper Johansson, Carl Åhlander, Fredrika A Viberg. På högra sidan: Ali Reza Rezai och Malin Wiik. Saknas på bilden gör redaktionsmedlemmarna Anna Clara Sarvell och Hashim Al Husseini.

Vi noterar att eleverna som i år läser kursen Hållbar samhällsplanering på Allvar Gullstrandgymnasiet har startat en “Miljötidning” på nätet.
– Den heter Miljöposten på Allvar och i denna kommer eleverna att skriva om olika slags miljönyhter som de hittar på nätet i tidskrifter och på andra ställen. Så småningom kommer de också att göra egna reportage, berättar Karin Warlin, natur- och miljökunskapslärare på skolan.

Annons
 

Redaktionen har möten och utför en del av sitt arbete på Stadsbiblioteket, i rummet för hållbar utveckling. Där jobbar de även med den internationella miljökursen Young Masters Programme.

I tidningen som uppdateras vartefter kan man än så länge bland annat läsa en uppmaning att gå med i kampanjen #ettskräpomdagen, OTEC, en ny och smart energikälla samt om en gigantisk solcellspark som är på gång i Danmark.

Miljöposten på Allvar följer du på miljopostenpaallvar.forme.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser