Annons

Dags att föreslå stipendiater till Landskrona stads kulturstipendium

Kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfeldt omgiven av fjolårets stipendiater David Petersson Eklundh och Isabelle Olsson Nordehammar. I händerna bilder på Antonio Darwiche och Conny Blom vilka inte kunde närvara vid Kulturminglet då stipendiaterna presenterades. Vem tycker du ska få årets kulturstipendium i Landskrona?

Kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfeldt omgiven av fjolårets stipendiater David Petersson Eklundh och Isabelle Olsson Nordehammar. I händerna bilder på Antonio Darwiche och Conny Blom vilka inte kunde närvara vid Kulturminglet då stipendiaterna presenterades. Vem tycker du ska få årets kulturstipendium i Landskrona?

Stipendiet delas ut varje år till kulturutövare som berikat Landskronas kulturliv på ett eller annat sätt. Man kan söka själv eller föreslå en stipendiat. I år är sista ansökningdag 15 oktober.

Annons
 

Landskrona stads kulturstipendium delas ut som stöd och uppmuntran till kulturell verksamhet, kulturella insatser och insatser inom kulturmiljöområdet. Stipendiet kan även delas ut som stöd till utbildning och forskning inom kulturområdet eller ha karaktären av kulturpris, det vill säga stadens uppskattning av en färdig och kanske avslutad insats. Det kan också vara i form av ett bidrag till påbörjad utbildning inom kulturområdet eller som stöd i en begynnande kulturell verksamhet. Totalt finns upp till 50 000 kr att fördela.

Stipendiaterna ska vara bosatta eller födda i Landskrona eller ha annan särskild anknytning till kommunen.

– Var och en som är intresserad kan ge förslag på kulturstipendiater, säger Emeli Zeilon, kultursekreterare på fritids- och kulturförvaltningen. Senast den 15 oktober ska nomineringen ha kommit in till kulturnämnden. För den som vill ansöka eller lämna förslag till stipendiat finns en särskild blankett att hämta på stadens hemsida www.landskrona.se/pengar_att_soka.
– Det går även bra att ringa eller mejla mig för blankett, säger Emeli Zeilon.
På hemsidan finns också hela reglementet för stipendiet att läsa.
– Kulturstipendiet kommer att delas ut den 19 november, under årets Kulturmingel, på Landskrona teater, avslutar Emeli Zeilon.

Ansökan
Ansökan skall vara inlämnad senast den 15 oktober och ställas till:

Landskrona stad
Fritids- och Kulturförvaltningen
261 80 Landskrona

Märk kuvertet med ”Kulturstipendium”

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser