Annons

Elever simmade flera mil

Edwin Skovlund i klass 4A på Västervångskolan var en av 53 långsimmare.

Edwin Skovlund i klass 4A på Västervångskolan var en av 53 långsimmare.

För Västervångskolans elever i årskurs 4-6 har man en” simvecka” på Citadellbadet innan sommarlovet och en vid terminsstart. Noterbart denna gång var att 53 (!) elever lyckades simma en kilometer eller mer.

Annons
 

Under ”simveckan” får alla elever chansen att träna och visa sina färdigheter i vattnet. I år fick eleverna dessutom utmaningen att se vilken klass som lyckades simma flest längder. Det blev ett mycket jämnt resultat och med bara den där sista längden tillgodo vann klass 5A med ett snitt på 18,76 längder /elev.

Vid en ceremoni i skolans idrottshall igår uppmärksammades långsimmarna med varsitt kilometermärke.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser