Från ås till ås med Friluftsfrämjandet

Trots välmarkerad vandringsled är det viktigt kolla kartan, som här görs av Margaretha, Eva och Conni, Foto: Jan-Erik Mattsson.
Trots välmarkerad vandringsled är det viktigt kolla kartan, som här görs av Margaretha, Eva och Conni, Foto: Jan-Erik Mattsson.
Trots välmarkerad vandringsled är det viktigt kolla kartan, som här görs av Margaretha, Eva och Conni, Foto: Jan-Erik Mattsson.
Trots välmarkerad vandringsled är det viktigt kolla kartan, som här görs av Margaretha, Eva och Conni, Foto: Jan-Erik Mattsson.

Skåneleden är en markerad vandringsled, som man träffar på lite här och var när man är ute i skog och mark. Lokalt finner man den oranga märkningen bland annat om man ger sig ut på tur i Hilleshögs dalar och passerar Sandbergen. Från tisdag till onsdag, hade Friluftsfrämjandet i Landskrona valt en variant på två dagsetapper om vardera ca 13 km, som sträckte sig från ås till ås, d.v.s. från Söderåsen till Linderödsåsen.

15 medlemmar vandrade under tisdagen fram till Frostavallen med övernattning i STF’s vandrarhem. Under onsdagen fortsatte vandringen. Avlämning vid startplatsen liksom upphämtning vid slutmålet kunde ske genom förflytttning av medhavda bilar. Var och en fixade sin matsäck under vandringarna medan en välsmakande middag stod preparerad i kylskåpet på vandrarhemmet efter tisdagens vandring liksom frukost på onsdagsmorgonen.

– En mycket lyckad tur med god stämning i truppen och i toppenväder det vill säga lagom varmt. Erik Widefors, som hade anledning hoppa över sista etappen, mötte påpassligt med glasspinnar vid slutmålet. Myckert uppskattat, sammanfattar Jan-Erik Mattsson vandringen.

Inskickat av: Jan-Erik Mattsson

Till arkivet