Skördeworkshop på museet

Hur tar man bäst tillvara på alla grödor som det nu börjar bli dags att skörda? Hur gör man om tomaterna inte vill mogna? Martin Bofeldt, trädgårdsmästaren på Rothoffs kolonimuseum bjuder på tips och tricks vid två skördeworkshops på museet.
Hur tar man bäst tillvara på alla grödor som det nu börjar bli dags att skörda? Hur gör man om tomaterna inte vill mogna? Martin Bofeldt, trädgårdsmästaren på Rothoffs kolonimuseum bjuder på tips och tricks vid två skördeworkshops på museet.
Hur tar man bäst tillvara på alla grödor som det nu börjar bli dags att skörda? Hur gör man om tomaterna inte vill mogna? Martin Bofeldt, trädgårdsmästaren på Rothoffs kolonimuseum bjuder på tips och tricks vid två skördeworkshops på museet.
Hur tar man bäst tillvara på alla grödor som det nu börjar bli dags att skörda? Hur gör man om tomaterna inte vill mogna? Martin Bofeldt, trädgårdsmästaren på Rothoffs kolonimuseum bjuder på tips och tricks vid två skördeworkshops på museet.

Skördesäsongen har dragit igång på allvar men vad ska man göra av allting? Landskrona museum bjuder in till Skördeworkshop och Martin Bofeldt, trädgårdsmästaren på Rothoffs kolonimuseum, kommer att dela med sig av tips, recept och knep för att man på bästa sätt ska bevara sommarens smaker och dofter.
– Vi som odlar får ibland mer än vad man orkar äta. Jag vill dela med mig av det vi odlat på Rothoffs i år. Men även svara på frågor om vad kan man använda sin lavendel till, hur man tar hand om tomater som inte vill mogna och vad man kan hitta på om man vill skördepyssla men inte har någon trädgård.

Under workshopen finns det möjlighet att prova på själv och få med sig något hem. Det finns inga krav på att ta med något hemifrån men ett förkläde kan vara praktiskt.

Workshopen hålls torsdag 3/9 och 10/9 kl. 18:30 i Filmsalen på Landskrona museum. Det är gratis och ingen föranmälan behövs.

Till arkivet