Annons

Borstahusen på bolaget

Daniel Nyman är VD på 1413 Bryggkultur AB. Idag släpps det lokala ölet Borstahusens lager på Systembolaget.

Daniel Nyman är VD på 1413 Bryggkultur AB. Idag släpps det lokala ölet Borstahusens lager på Systembolaget.

Knappt ett år efter att 1413 Bryggkulturs första öl såg dagens ljus, släpps den på systembolaget i Landskrona.

Annons
 

Idag, den 1:a september släpps ölen Borstahusen Lager i sortimentskategorin lokalt och småskaligt.
På systembolagets hemsida beskrivs ölet så här: Maltig smak med inslag av knäckebröd, apelsinskal och örter. Serveras vid cirka 8-10C till rätter av fisk eller till ljust kött eller som sällskapsdryck.
– Vår målsättning är att göra hantverksöl för en bred publik. Borstahusen Lager är en balanserad smakrik modern lager som passar lika väl till en bit mat som sällskapsdryck. Vi har fått mycket bra respons från de restauranger i Landskrona som vi under ett knappt års tid levererat ölet till. Nu är tiden kommen för alla att få möjligheten att ta med sig ölet hem, säger Daniel Nyman, VD på 1413 Bryggkultur AB.

1413 Bryggkultur AB är startat av två familjer i Landskrona. Företaget har för avsikt att fortsätta utveckla öl inspirerat av Landskrona.
– Vi ser fram emot att kunna leverera öl som gör staden stolt. Namnet 1413 kommer ifrån året då Landskrona fick stadsprivilegier. Vår förhoppning är att så småningom ha vårt egna lilla bryggeri i staden. Tills dess fantombrygger vi hos våra vänner runt om i södra Sverige, säger Johan Laurin på 1413 Bryggkultur AB.

Läs mer:
Ny ölbryggare i Landskrona

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser