Annons

Reuterswärds skulpturer till Fröfabriken

Carl Fredrik Reuterswärd omgiven av några av sina mindre skulpturer.

Carl Fredrik Reuterswärd omgiven av några av sina mindre skulpturer.

Konstnären Carl Fredrik Reuterswärds samlade skulpturer flyttar nu till Fröfabriken i Landskrona.

Annons
 

Efter en överenskommelse mellan Carl Fredrik Reuterswärds stiftelse och Landskrona stad kommer konstnärens samlade skulptursamling som idag är magasinerad på ett lager i Varberg hädanefter att finnas i Landskrona. Skulptursamlingen kommer att ha sin nya hemvist på ett nybyggt magasin inne på Fröfabriken i Landskrona. En bärande tanke med flytten till Landskrona är att skulpturerna ska kunna visas upp mer.

– Vi hoppas på en permanent utställning av Carl Fredriks skulpturer i Landskrona. Att ha magasinet nära möjliggör och förenklar också förnyelse av en sådan utställning, säger Kjell Thoresson t f förvaltningschef för fritids- och kulturförvaltningen.

Landskrona stad kommer att disponera samlingen som fortfarande kommer att tillhöra Carl Fredrik Reuterswärds stiftelse. Skulpturer ur samlingen kommer att kunna visas både inomhus och utomhus i offentliga miljöer i Landskrona under längre eller kortare tidsperioder.

– Att ha en sådan stor och betydande samling av en så pass namnkunnig konstnär som Carl Fredrik Reuterswärd möjliggör även att Landskrona stad kan använda delar av samlingen som utlån vid inlån av konstföremål från andra museer, avslutar Kjell Thoresson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser