Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Prova på block- och stämpeltryck

”Vår Textila konstsalong”, den jurybedömd utställning med konstnärer verksamma i textila tekniker från hela Sverige visas veckan ut i konsthallen. På torsdag kan man i en worshop själv prova på block- och stämpeltryck.

”Vår Textila konstsalong”, den jurybedömd utställning med konstnärer verksamma i textila tekniker från hela Sverige visas veckan ut i konsthallen. På torsdag kan man i en worshop själv prova på block- och stämpeltryck.

Konsthallen bjuder även denna veckan in till en textil workshop.

På torsdag klockan 18.30 hålls det sista torsdagsprogrammet knutet till utställningen Vår textila konstsalong på Landskrona konsthall. Det är en textil workshop i block- och stämpeltryck med konstnär Margareta Heijkenskjöld Holmgren.
 – Blocktryck är en traditionell konstform med tusenåriga rötter som fortfarande utövas. Vi tillverkar våra egna block och stämplar med enkla medel, för att sedan skapa vackra och dekorativa mönster på tyg. För att göra övertryck, för att få färgblandningar på tyget, använder vi transparenta färger. Tyget kan du sedan till exempel rama in, sy någon liten fin börs av, eller bara hänga på väggen. Material finns på plats, informerar Maria Olofsson, vikarierande konstintendent.

Workshopen är gratis och ingen föranmälan krävs.
Begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

Margareta Heijkenskjöld Holmgren är konstnär och formgivare och verksam på KKV-Textiltryck Malmö där hon på uppdrag av Kultur Skåne arbetar med att stärka den textila konsten i regionen. Margareta är en av utställarna på Vår textila konstsalong på Landskrona konsthall där hon visar verk med sitt stilrena grafiska uttryck.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser