Annons

Snart är bron över Nyhamn på plats

I eftermiddag är tanken att det ska finnas en bro mellan Jönsaplan och Nyhamn i Landskrona. De båda landfästena sattes på plats under tisdagen och i dag kommer mittsektionen att lyftas på om det inte blåser för mycket. Allmänheten kommer dock inte att kunna ta sig över förrän i februari då det ska hållas invigning med pompa och ståt.

I tre sektioner, lyfts i dagarna Nyhamnsbron på plats med millimeterprecision. Brobyggarna hos Bröderna Janssons i Halmstad lägger just nu sista handen vid klaffbron som ska koppla Nyhamn ännu närmare centrum i Landskrona. På plats i hamnen står en jättekran med 150 tons kapacitet som lyfter brosektionerna på plats.
Igår lyftes de två landfästena på plats och idag är det tänkt att montera den öppningsbara mittsektionen.
– Vi får väl se hur mycket det blåser idag. Eftersom det rör sig om millimeterprecision så är det ganska känsligt för allt för hårda vindar, säger Peter Siilak, teknisk chef på kommunens teknik- och serviceförvaltning.

Annons
 

Bron som kommer att döpas till Peter Broberg Bron blir 33 meter lång, 20 ton tung och den kommer att invigas i februari.
– Vi siktar på den andra veckan i februari. Innan dess måste all mekanik och hydraulik monteras och testas. Därefter väntar en besiktning och sedan ska allt vara klart, avslutar Peter Siilak.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser