Annons

Esbjörnsson ersätter Karlsson på kommunalrådsposten

På måndagen röstades Jonas Esbjörnsson fram som socialdemokraternas kandidat till partiets kommunalrådspost. På tapeten fanns även Alinda Zimmander och Fatmir Azemi men majoriteten av medlemmarna röstade på valberedningens förslag. Nu väntar fyra tuffa år i opposition för den unge socialdemokraten.

Cirka 140 socialdemokrater samlades på Folkets Hus på måndagen för att rösta fram vilka som ska sitta för partiet i stadens politiska nämnder. Dessa ska spikas på måndagens kommunfullmäktigemöte.
Den som medlemmarna röstade fram som kommunalråd var Jonas Esbjörnsson som efter nyår ersätter Niklas Karlsson.
– Det kommer att bli en utmaning men jag hyser gott hopp. Jag har många duktiga medarbetare runt mig som kommer att hjälpa och stötta, säger han till Landskrona Direkt.
– Vi kommer att driva de frågorna som vår valplattform som vi lyfte fram tillsammans med Vänsterpartiet, det vill säga så kommer det att handla mycket om jobb, skola och omsorg.

Annons
 

Jonas Esbjörnsson började sin politiska karriär i SSU 1992 och har sedan hamnat i kommunpolitiken via fackligt arbete. I kommunen har han förutom i kommunfullmäktige, suttit i såväl vuxennämnden som individ- och familjenämnden.
– Det har gjort att jag är väl insatt i våra kärnfrågor.

Även Alinda Zimmander och Fatmir Azemi fanns med i spekulationerna om kommunalrådsposten men dessa två kommer istället att återfinnas i kommunstyrelsen tillsammans med Jenny Tillander och Lars Svensson.
Noterbart är att stadsbyggnadsnämndens andre vice ordförande Roy Wernberg inte kommer att fortsätta. Istället ersätts han av Jonas Karlsson.

Följande socialdemokrater kommer att vara gruppledare i de olika nämnderna.

Roger Lindskog – Kulturnämnden (Nyval)
Eva Örtegren – Individ- och familjenämnden (Nyval)
Simon Andrijevski – Fritidsnämnden (Omval)
Leif Olin – Utbildningsnämnden (Omval)
Anna Fernebro – Teknik- och Servicenämnden (Omval)
Jonas Karlsson – Stadsbyggnadsnämnden (Nyval)
Alinda Zimmander – Omsorgsnämnden (Omval)
Annbritt Andersson – Miljönämnden (Omval)
Mecide Özer – Räddningsnämnden (Nyval)
Valnämnden – Niklas Karlsson
Kommunrevisionen – Anders Kjellström

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser