Annons

Jonas Westring på Pumphusets fotoväggar

Idag är det dags för en ny fotograf att ta Pumphusets fotoväggar i besittning. Det Jonas Westring som sedan mars i år gör en rejäl satsning på att livnära sig i det hårt konkurrensutsatta yrket.
– På Pumphuset kommer jag att visa 18 bilder och det blir kanske mer av en uppvisning än en utställning, säger han som kommer att bjuda på ett axplock ur sin portfolio.

Jonas Westring har sin studio på Norra Kyrkogränd men har faktiskt också en filial i Peru.
– Det låter det. Men det är inte konstigare än att min fru är från Peru och vi vistas en del där också, säger han och skrattar när Landskrona Direkt frågor.

Annons
 

Många Landskronabor känner säkert Jonas Westring från hans tid på Expert på Östergatan.
– I början av min karriär jobbade jag dessutom som tekniker för fotografer runt om i södra Sverige. Då hjälpte jag dom största fotograferna i landet med allt som rörde fotografyrket. Det var photoshop support, ljussättnings-support och installationer av stora skanners och digitala bakstycken, berättar han.
– I början var mina uppgifter att sälja in de digitala till fotograferna. Jag har nog aldrig varit så hatad. Det var ju bara en fluga ansåg man. Vilket trams, minns han.

Idag kan han kombinera sin stora passion för bild med sitt yrke.
– Mitt stora intresse är bild. Jag kommer från en konstnärsfamilj och jag känner att mitt kreativa sätt kan få bilden att se annorlunda ut. Trots att jag kan tekniken så vill jag inte att den styr mitt fotograferande.

Jonas Westrings utställning har vernissage ikväll och visas året ut på Pumphusets fotoväggar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser