Saluhallsprojekt läggs på is

I januari 2013 presenterade dåvarande ägaren till Allt i Gläntan, Tommy Persson, sina planer på en saluhall i de tre bedagade fastigheterna på Drottninggatan mitt över Citygross parkering. Tanken var att varsamt renovera husen och fylla dessa med en exklusiv saluhall, en restaurang samt en bed and breakfast. Idag meddelar Tommy Persson att planerna läggs på is och istället väljer han att satsa sin energi på att flytta sin ost- och delikatessbutik, Smakfullt, från Storgatan till Drottninggatan. – Det har kostat mycket tid, pengar och energi. Aldrig tidigare har jag möts av så mycket positiva reaktioner, som under denna tid. Hela Landskrona har haft en förhoppning, säger Tommy Persson samtidigt som han medger att han aldrig heller, blivit så besviken gång efter annan, som under den här tiden. – Jag har varit i kontakt med de flesta potentiella investerare i Landskrona, men inte lyckats intressera någon för projektet, säger han och berättar vidare. – Projektet skulle involvera ytterliggare 5-6 hyresgäster. Intressenter har funnits hela tiden, men det har naturligtvis inte varit lätt att få en samsyn hos dem, för att enas om en gemensam premiär. Tiden har varit en annan faktor som spelat in. Men i grund och botten handlar det om den totala finansieringen. Bankerna anser att man måste ha 40-50 % i eget kapital, när man ska renovera näringsfastigheter i Landskrona centrum. Någon anser till och med att man bör finansiera det till 100 % själva! Under det senaste decenniet har olika förslag på saluhall varit uppe på agendan i Landskrona, – Skulle det inte bli verklighet med en ny saluhall i Landskrona, är Landskronaborna de stora förlorarna. En saluhall hade betytt ett stort lyft för Landskrona centrum, menar Tommy Persson. – Jag har haft en mycket bra dialog med Landskrona stad, och visst borde det vara en kommunal angelägenhet. På grund av rådande situation, väljer nu Tommy Persson och hans hustru Cecilia att koncentrera sig på Smakfullt som man har för avsikt att flytta från Storgatan till Drottninggatan. – Vi räknar med att kunna flytta in, innan julhandeln drar igång. Den nya etableringen innebär större och mer ändamålsenliga lokaler, där vi kommer att kunna erbjuda ett bredare sortiment, säger han som även har kvar tankarna på att erbjuda rumsuthyrning. – Efter jul och nyår får vi se hur vi kan gå vidare med att utveckla resten av fastigheten.

Till arkivet