Annons

Landskrona klättrar i nyföretagarranking

Landskrona klättrar i rankingen för kommunernas nyföretagande under första halvåret 2013 enligt Näringslivsbarometern som Nyföretagarcentrum presenterade under tisdagen.

Landskrona har lyfter 24 placeringar från plats 142 till 118.
Nyföretagandet har minskat med 4,5 % för riket som helhet, men Landskrona har lyckats bättre än många andra. Från januari till juni i år har det startats 110 nya företag i Landskrona.

Annons
 

– Landskrona stad arbetar aktivt för att stötta personer med innovativa idéer för att få nya företag att starta, växa och bli livskraftiga. Näringslivsavdelningen har en speciell resurs med uppdrag att stimulera försörjningsstödstagare att starta eget.  Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst, Linc Landskrona, Uppstart Landskrona och gymnasieskolornas UF-företag är andra viktiga arenor för att stimulera nyföretagande och entreprenörskap, skriver Annika Rundblad från kommunens nringslivsavdelning i ett pressmeddelande.

Om Nyföretagarbarometern

I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan Nyföretagarcentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län.
Läs mer på www.nyforetagarcentrum.com

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser