Landskrona Simsällskap har SM-simmat

Landskrona Simsällskap har sin säsong i full gång. Förra helgen avgjordes Sum-Sim i hemmabasängen på Citadellbadet och i helgen har man SM-simmat i Halstad.

Landskrona Simsällskap åkte till SM/JSM med en trupp bestående av två senior- och tre juniorsimmare. SM i Halmstad avverkades i mestadels strålande väder i samspel med flera andra idrotter under den så kallade SM-veckan.

Adam Schön-Svensson-91 stod för LS bästa placering under veckan då han blev 13:e man på 800 frisim. Tiden 8.53,86 innebar ett prydligt personbästa och en kraftig klättring i resultatlistan. På 200 frisim gick Adam till sin första individuella B-final på ett SM genom att under försökspasset slå ett personbästa med 1.58,75. Väl i finalen gick Adam i mål på 15:e plats.
– Härligt att se Adam ta för sig och slå personbästa på distanser från50 till 800 frisim. Han är en mycket bred simmare som nu kommer att satsa ännu tuffare mot 100 och 200 frisim. Det kan komma att räcka riktigt långt om 1-2 år, säger Chefstränare David Söderstjerna.

Clara Vater-97 tog sig till en meriterande B-final på 100 ryggsim och slutade på en sammanlagd 16:e plats på SM med tiden 1.07,52.
På 50 fjärilsim simmade Clara snabbt nog att slå ett klubbrekord med sina 28,75, hon var bara 16/100 från en finalsimning och tog en 11:e plats på JSM.

Alfred Christensson-98 gjorde sitt första SM/JSM efter några framgångsrika år på ungdoms-SM. De4n unga lovande simmaren fick med sig en hel del erfarenhet och två bra lopp på 50 och 100 fjärilsim. 19:e man blev bästa placering på JSM i konkurrens med simmare upp till 20 år.

Caroline Andersson-Ekström-94 har haft en besvärlig vår med en skadad skuldra vilket hindrade henne från att simma upp till sin fulla kapacitet. ”Carro” slutade 27:a på JSM på 50 fjärilsim.

Johan Norén-86 gjorde trots en sjukdomsfylld vår ett stabilt lopp på 200 fjärilsim och fick tiden 2.17,66.

Till arkivet