Kaffegåva till staden

Som ett led i 600-årsfirandet, överlämnades igår en gåva till Landskrona stad från Kaffemagasinet. En mycket glad mottagare var kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg. Gåvan, en säck med rostade kaffebönor monterad i en glaskub från Kaffemagasinet, är tillverkad i ett mindre antal numrerade exemplar.
– Den första behåller de själva, kungen fick exemplar nummer 2 och Landskrona stad får exemplar nummer 3, säger Lennart Söderberg.
– Från stadens sida uppskattar vi att näringslivet engagerar sig i jubileumsfirandet. Att få ha väldoftande ”bönor” på sitt kontor ger extra krydda på tillvaron.

Även kungen lär ha uppskattat sin gåva.
– Vi fick tillsänt oss ett formulär om att bli hovleverantörer. Det inget man gör i en handvändning så det får vi titta på i höst, säger Ronald Gummesson från Kaffamagasinet som även passade på att överlämna ett inramat fotografi i gåva till staden.
– Det är en bild ur verkligenheten, tagen i Landskrona. Tyvärr verkar det som det finns en del på stadshuset som tappat fotfästet om människors värde i denna stan. Tavlan fick de som en påminnelse om verkligheten utanför. Lennart gillade den och lovade att den skulle hängas upp på sjätte våningen.

Jubileumskaffet har blivit något av en smaksensation och rostningen lär leva vidare även efter jubileet. Rent av kan en rikstäckande lansering vara på gång.
– Jag kan egentligen inte yppa så mycket idag mer än vi tillsammans med bland andra Mat-Tina (Nordström) nu testar kaffet på ett par utvalda platser i landet. Jag var själv uppe i norr förra veckan och lovorden om kaffet var många. Det funkar fint även på deras vatten och i olika tester har jubileumskaffet visat sig vara bäst, eller godast om man så vill, säger en leende Ronald Gummesson.

Något även Direktens redaktion kan gå i god för. I ett smaktest tillsammans med den välkände bloggaren ”Kaffehörnan” fick kaffet höga betyg.
Vilken enormt fin smak. Det var ett behagligt kaffe som man inte behöver ha mjölk i, något som jag normalt har annars. Jag gillar starkt och gott kaffe, sa Krister ”Kaffehörnan” Nilsson. 

Jubileumskaffet finns att inhandla på Flizans Te & Kaffe, på Slottscaféet och i Stefan Pålssons fabriksbutik.


Gåvan. Foto: Josefin Berglund, Landskrona stad.

Till arkivet