Annons

Ny bok med vardagshistorier från Ven

I dag är det boksläpp på Ven. Det är Eva Pettersson som släpper sin bok Hven i ord och bild ”Vardagshistoria”.

Som titeln avslöjar är det en bok om öns vardagshistoria, kryddad med 150 fotografier.
– När min mor dog oväntat 2010 stod jag med en hel låda fotografier från början av 1900-talet och framåt i min famn och tänkte, viken ”Vardagshistoria” här finns. Men vem ska berätta den?, berättar Eva Pettersson som efterhand upptäckte hur hennes egen beslutsamhet växte fram.
– Jag skulle leta historia. Jag har pratat med många äldre venbor de sista åren. De har villigt hjälpt mig att sätta historia till bilderna. Det är och har varit en fantastisk känsla att samla och berätta om vårt kulturarv, säger hon och passar samtidigt på att rikta ett innerligt tack till alla som berättat sina historier för henne.
– Tack även till alla som trott på mig och inspirerat mig att våga skriva en bok, utan er hade det inte blivit en bok.

Annons
 

Boken finns endast att köpa direkt av Eva Pettersson på Ven.
Hon nås via epost: eva.pettersson@hvenbo.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser