Skyltar inbjuder till söndagspromenad

På tretton platser runt om i Landskrona kan man nu beskåda stor fina aluminiumskyltar med bilder på lika många landskronabor och en liten förklarande text. Utomhusutställningen \”Söndagar\” av författaren Jonas Bergh och fotografen Thomas H Johnsson har placerats ut. Inför Landskronas 600-årsjubileum har författaren Jonas Bergh och fotografen Thomas H Johnsson vandrat i staden. De har mött människor som de porträtterat i ord och bild. De har sökt i sina egna minnen efter händelser, platser, historia. Landskrona av idag har fått möta Landskrona av igår. Det blev utomhusutställningen Söndagar som visas på tretton platser i staden under hela året, alldeles gratis. Utställningen består av stora aluminiumskärmar och har ingen början och inget slut, man kan börja var man vill, sluta var man vill. Man kan ta en dag att promenera runt i Landskrona, följa kartan som kommer att finnas på museet, eller kan man ovetandes, slumpmässigt råka stöta på en skärm när man ska ut och handla eller med tåget, märka att: Här har andra människor gått, andats och verkat. Till utställningen Söndagar hör också en bok med samma namn. Stefan Lindqvist, journalist på Helsingborgs Dagblad, har skrivit förordet. Utomhusutställningen och boken Söndagar presenteras på jubeldagen den 25:e maj vid Rådhustorget i Landskrona. Anders Linderoth är en stor BoIS-fantast och var så långt innan hans namne tränade klubben. Aina på minigolfen finns avporträtterad på Linjen. Jánoz säljer ibland frukt och grönt på Rådhustorget

Till arkivet