Roddklubben firar fyrfaldigt på Jubeldagen

Landskrona Roddklubb firar fyrfaldigt jubileum den 25 maj. Dels deltar klubben i Landskronas 600-årsjubileum med Indianracet, samtidigt fyller de tre klubbarna från Landskrona, Helsingborg och Helsingör vars 130 år och manifesterar sin höga ålder genom den traditionella tävlingen Triangelrodden.

I Indianracet på lördagsförmiddagen får företag och andra organisationer i 13-mannalag utmana varandra och paddla en sträcka på ca 300 m från Kallbadhuset och in till Nyhamn med målgång framför Landskrona Roddklubb. Priser delas ut till de snabbaste lagen och den ”bästa” klädseln.
– Anmälningar tas fortfarande emot så det finns ännu chans att få vara med, låter Bengt Nilsson, från Landskrona Roddklubb meddela.

Triangelrodden som har gamla traditioner hade ett uppehåll under ett antal år men togs upp igen för fem år sedan. Tävlingen är relativt lättsam men det ligger ändå mycket prestige i denna. Man tävlar i inriggade fyror för herrar och damer samt i mixed kustdubbel. Landskrona jobbar nu på att samla slagfärdiga lag för att kunna stå överst på pallen på hemmaplan.

Utöver dessa tävlingar på sjön kommer också en tävling för alla genomföras i roddmaskin. Där gäller det att ro 250 m på bästa tid. En satsad tjuga kan ge 500 kr i vinst. Tävlingen är för både herrar och damer.

Mer information på www.landskronarodd.se

Till arkivet