Sjukvård och solidaritet med arbetslösa tema på årets första maj-demonstration

På onsdagen samlades ett par hundra demonstranter i det fina vädret på Rådhustorget i Landskrona för att paradera gatorna, ackompanjerade av Spårvägens musikkår från Malmö, till Slottsparken. Det var första maj.

På plakaten stod bland annat att läsa om sjukvården, arbetslösheten och de ungas umbäranden i livet. Väl vid slottscaféets scen samlades uppskattningsvis ett 500-tal åskådare för att lyssna till regionråd Henrik Fritzon som mestadels talade om sjukvården.
Vi kommer aldrig att acceptera att de planerade operationerna på Landskrona lasarett ska flyttas, sade han och fick applåder.
Han talade även om vilka förändringar som står för dörren om Socialdemokraterna vinner valet i Region Skåne 2014.
– Vi har föreslagit en skatthöjning som ger en miljard kronor som ska gå till sjukvården. Sjukvården ska inledningsvis nyanställa 500 personer och skapa 100 nya vårdplatser. Dessutom blir det inga ytterligare privatiseringar i vården, utlovade han bland annat.


Kommunalråd Niklas Karlsson i samspråk med dagens huvudtalare regionråd Henrik Fritzon. Foto: Ulf Bjarke.


Sjukvården stod i fokus när stadens socialdemokrater demonstrerade på 1 maj.
Foto: Ulf Bjarke

Till arkivet