Annons

Claes Cronqvist tränar Wormo

IK Wormo förstärker tränarstaben för herrlaget och man gör det med en Landskronaprofil: Claes Cronqvist, 68.
– Det ska bli riktigt roligt, säger han.
Med Claes på plats har Wormo tre tränare för det färska division IV-laget. Mats Andersson och Anders “Lillis” Nilsson är klara sedan tidigare.

Hur hamnade du i Wormo?
– Jag blev tillfrågad om jag var intresserad, vi träffades och sedan bestämde jag mig. Jag och “Lillis” är också grannar och har jobbat ihop tidigare.
– Jag kände också att jag ville tillbaka till den levande fotbollen efter ett uppehåll. Jag ville även tillbaka till en klubb som jobbar med att ta fram egna produkter. Det gillar jag.

Han berättar att han följt Wormo och att han gillar deras sätt att spela fotboll.
– Wormo är ett spelande lag, både offensivt och defensivt. Det finns många tekniska och bollskickliga spelare. Samtidigt är spelarna lyhörda och har en vilja att lära sig.

Annons
 

Vad kan du främst tillföra laget?
– Erfarenhet från spel på seniornivå, men också tips indidivuellt. Spelarna är unga och oerfarna och det är alltid bra med råd på vägen.

Claes är fostrad i Landskrona BoIS och är en av klubbens stora namn genom åren. På elitnivå har han även spelat med Djurgårdens IF.
På meritlistan finns också 16 landskamper och två VM-turneringar.
Som tränare har Claes jobbat i BoIS, IFK Hässleholm (spelande tränare), Eslöv, Fram, Borstahusen, Ramlösa, Jerv (Norge) och Glumslöv (ungdomslag).
– Det ska som sagt bli roligt att vara med och träna ett lag igen. Samtidigt är det en tuff utmaning som väntar oss. Det är stor skillnad på fyran och femman.

IK Wormo kom, som nykomling, trea i division V förra året och vann sedan kvalet mot Dösjöbro och Bunkeflo.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser