Annons

Grönlund vänsterns ledare i Skåne

Vänsterpartiets Skånedistrikt har i helgen hållit årsmöte i Lund och Ray Grönlund från Landskrona omvaldes som ordförande.
– I år skall vi arbeta för att rädda sjukvården, vi har kris i Skåne. Regionen drar ner och flyttar verksamheter utan några som helst tankar på följderna. Vi i Vänsterpartiet vill att vi skall se till att människan får bra vård, inte vara rädd för att höja skatten, och även se till att varje skattekrona som skall till vården verkligen går till vården, och inte till riskkapitalister som mjölkar våra skattepengar. Vi behöver en solidarisk politik, fri från vinstintressen, för att skapa en jämlik vård för alla. Vänsterpartiet är garanten för en sådan politik, säger Ray Grönlund och lyfter fram ytterligare en fråga som är aktuell inom Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet Skåne kommer även att satsa på att utbilda sina medlemmar i EU frågor så att vi kan lyfta fram frågorna inför EU-valet 2014. Man kan ju fråga sig när valdeltagandet blir så lågt att man anser att EU inte är demokratiskt berättigat. Tyvärr verkar denna fråga ej vara så viktig och därför behövs Vänsterpartiet i EU-parlamentet för att bromsa alternativt stoppa galenskaperna.
I Landskrona var EU-valdeltagandet 2009  41,52%, i hela riket 45.53%.
– Detta visar att EU inte är demokratiskt i någon större utsträckning och därför behövs Vänsterpartiet i Bryssel  som den kritiska rösten som alltid står för demokrati och solidaritet, poängterar han och avslutar med en påminnelse om vad som sker på lördag i Landskrona.
– Glöm inte att demonstrera för mer resurser åt sjukvården. Tiden är klockan 11.00 vid G:a kyrkans grund på lördag.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser