Tord Ohlsson årets företagare

Tord Ohlsson har varit verksam i Parajett i flera decennier och varit VD för företaget ett flertal omgångar. På torsdagen fick han vid en ceremoni på Hotel Öresund ta emot utmärkelsen som årets företagare i Landskrona 2011.
– Jag har varit på dessa tillställningarna ett flertal gången och nu står jag här framme. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att jag är mycket stolt och glad, sa han då han kallades upp av Företagarna Landskronas vice ordförande Ina Zachhau.

Motiveringen till utnämningen lyder:
”Tord Ohlsson har i snart 40 år ägt och drivit Parajett på ett framgångsrikt sätt och med goda ledaregenskaper. Tord har haft förmågan att kunna tänka om och ändra företagets profil för att möta de nya krav som ställs i branschen.”

Det faktum att han varit flexibel har gjort att det grafiska företaget till skillnad mot praktiskt taget alla andra i branschen går bra och ser ljust på framtiden.
– Vi har genomfört tre stora förändringar genom tiderna. Den senaste var att vi tidigare var ett blankettryckeri men det har vi helt och hållet lagt åt sidan. Vi har istället tänkt om i andra banor och investerat i nya maskiner och utbildning och därför står vi på stabil grund idag, sa han till Landskrona Direkt efter ceremonin.

Vad driver dig som företagare?
– Det som driver mig är att tillfredsställa våra kunders behov, att ha välmotiverad personal på alla poster samt att utmana leverantörer till nyutveckling. När man lyckas göra rätt saker och samtidigt ha roligt tjänar man automatiskt pengar.

På vilket sätt bidrar du och ditt företag till Landskronas utveckling?
– Majoriteten av personalen bor i Landskrona. Vi bidrar även genom olika former av sponsring, exempelvis av Landskrona BoIS, Pumphuset, Idrottsgalan och 600-årsjubileét.

Hur ser du på framtiden?
– Parajett är idag marknadsledande i Skandinavien inom vårt prioriterade produkt- och tjänsteutbud. Vi är med i tiden och därför ser det positivt ut. Företaget blir 110 år gammalt nästa år och är ett av de största privatägda företagen i Landskrona och där ägaren bor i staden.

Trots att han kommer att lämna över VD-posten och dra ner på sina åtaganden kommer han och hans hustru att stanna kvar i Landskrona.
– Vi ska renovera mitt föräldrahem i Borstahusen och sedan ska jag läsa en massa och umgås med familjen. Vi kommer inte att bli några som flyttar utomlands när vi blir pensionärer. jag ska dock ta med min hustru på några resor som vi planerat länge men inte hunnit åka på eftersom det varit så mycket på Parajett.

Tord Ohlsson har dock fler järn i elden.
– Jag är en entreprenör och har startat en rad olika företag inom informationssidan. Jag är även delägare i Skånes Auktionsverk. Parajett är till 30 procent delägare i företaget DAD/Ravns.

Tidigare har utmärkelsen gått till följande företagare i Landskrona Stad:
1985 Bertil Engdahl, AB Fehco
1986 Lennart Söderberg, Landskrona Emballage AB (Flexopac AB)
1987 Olof Karlsson, Bruces Verkstads AB
1988 Claes Persson, EC ElektroCentralen AB
1991 Anders Pettersson, NOGO AB
1992 Rolf Herlewsson, Herwo Die Changing AB
1993 Lars Holmqvist, Dan Data AB
1994 Göran Rossling, Borstahusens Tecknargård AB
1995 Stefan Nilsson, A-Trä Byggmarknad AB
1996 Wilhelm Christerson, Sealpool AB
1997 Erling Olofsson, ORAB AB
1998 Bertil Erlandsson, Elbe Automatic AB
1999 Göran Green och Conny Ahlgren, GC Elteknik AB
2000 Anders Gustafsson och Hugo Svensson, Auktionshuset Anders Antik
2001 Kent Olsson, Videomix Syd AB
2002 Anja Engdahl Molin och Henric Molin, Hven Backafallsbyn AB
2003 Christer Ohlsson, Ohlssons AB
2004 Dennis Brandt, Dennis Maskinuthyrning AB
2005 Bo Sandin, Bo Sandin AB
2006 Gert Manderius, Landora Färgidustri AB
2007 Börje Svensson, Flytgolv AB
2008 Mikael Hjelte, Unisport
2009 Stefan Petersson, SP Chark
2010 Göran Andersson, Hotel Öresund

Till arkivet