Annons

Brodern åtalas för mord

Den 23 april bragtes en 19-årig flicka i Landskrona om livet då hon knivskars så allvarligt i sin lägenhet att hennes liv inte gick att rädda. Tjejens två år yngre bror greps nästan omgående som misstänkt för dådet och idag lämnar kammaråklagare Magnus Larsson in en stämningsansökan. Rubriceringen är mord.

Utredningen gällande mordet på den 19-åriga flickan som bragtes av livet i sitt hem den 23 april är gigantisk. Cirka 3000 sidor utredning har nu lett till att brodern åtalas för mord. Enligt stämningsansökan ska brodern ha ”berövat henne livet genom att sticka, hugga och skära henne i framförallt huvud, hals, bål och rygg med två knivar och en sax.”

Annons
 

Trots att brodern nekar till brottet finns det enligt åklagaren en hel del bevis. Förutom vittnesförhör med polis som varit på platsen samt en person som varit i kontakt med såväl offer som misstänkt under morddagen, så har man funnit blod på den misstänktes kläder samt hittat fotavtryck.

Rättegången beräknas ta tre till fyra dagar i anspråk.

Mer information kommer under eftermiddagen efter att åklagaren tillsammans med utredningspersonal på polisen hållit en presskonferens som är utsatt till klockan 13.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser