Annons

Arbetstidsprojektet spreds vidare

Sedan höstterminens start 2011 pågår ett projekt med bland annat annan arbetstidsförläggning för lärare i Landskrona. Syftet med detta är att möjliggöra andra arbetssätt i syfte att dels uppnå större måluppfyllelse för eleverna, dels en förbättrad arbetsmiljö för lärarna. Idag spreds erfarenheterna från målsättningen, forskningen och resultatet vidare vid en spridningskonferens på Hållplats 261 på Allvar Gullstrandgymnasiet.
Forskare och lärare som ingår i projektet delade under förmiddagen med sig av bland annat sina erfarenheter och resultat. I projektet, som innebär att lärarna arbetar i genomsnitt 40 timmar/vecka reglerat på skolan utöver fem timmars förtroendetid, ingår 50 lärare från Landskrona och 10 från Svalöv. Projektet följs och utvärderas av Högskolan i Kristianstad och av PREVIA vilket möjliggörs av SKL:s bidrag på 2,5 miljoner kronor.

–  Projektet ger kunskaper om vilka arbetsuppgifter lärarna anser är omedelbart kvalitetsdrivande för undervisningen och vilka omständigheter som underlättar respektive hindrar att dessa kan utföras med hög kvalitet, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser