Annons

BBK klara för trean

Landskrona har ett lag i division 3 nästa säsong. Det är Borstahusens Bollklubb som tar steget upp i seriesystemet. Det blev klart efter att man bortabesegrat Helsingborgs Östra med 4-2 i helgen. Magnus Kjellsson är en av lagets tränare.
– Det känns oerhört skönt, är hans spontana kommentar.

Efter en 4-2 seger borta mot Helsingborg Östra samtidigt som Hittarp bara spelade oavgjort står det klart att BBK tar steget upp i division 3. Laget har gått från klarhet till klarhet och är inför säsongens sista match, då man tar emot Helsingborgslaget BK Bosna på söndag, är man redan klara för avancemang.
– Det är skönt att vi är klara för då kan vi spela mer avslappnat. Bosna tog poäng av oss i våras och är svåra att möta. Men vi kommer att ge hundra procent för vid seger så vinner vi serien. Annars riskerar vi att hamna tvåa och det är inte lika kul.

Annons
 

Det som fällt avgörandet är rutin. Spelare som Christian Andersson, Marcus Hansson, Måns Sörensson, Eric Laurenius, Rasmus Andersson och Linus Olsson besitter fotbollskunnande som räcker långt.
– Men det är många som förtjänare beröm. En kille som Philip Matanovic har varit kung, säger Magnus Kjellsson och blickar fram i tiden och siar om förstärkningar.
– Vi vill inte bli ett lag som är uppe i trean en säsong och då krävs att laget och hela vår organisation måste skruvas upp ett snäpp. Även om jag tror att vi hade klarat oss kvar om vi fått behålla truppen så vill man förnya.

Att BBK är Landskronas andra lag är inget som Magnus Kjellsson tar notis om.
– Vi tänker inte så. Det är kul om fler lag avancerar och ju fler lag vi har i högre serier desto bättre är det för fotbollen i staden.

En som tränar med klubben är den forna anfallsstjärnan Kevin Amuneke men enligt Magnus Kjellsson är det inte troligt att han kommer att spela för BBK.
– Kevin har gjort klart att han kommer att provträna med några utländska klubbar när transferfönstret öppnar och fram till dess tränar han med oss. Skulle det av någon outgrundlig anledning bli så att han av något skäl väljer att stanna så är han mer än välkommen, säger Magnus Kjellsson och skrattar.

Efter att det blev klart med avancemang firades det en aning i trupp och klubb men det kommer mera enligt Magnus Kjellsson.
– Vi brukar ju alltid ha en avslutningsfest efter säsongen men hur det blir i år vet jag inte. Jag skulle istället vilja att så många som möjligt tog sig ut till Ulkavallen på söndag klockan 13.00 för vi skulle vilja fira avancemanget med en seger mot Bosna, avslutar tränaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser