Annons

Succé för fotoutställning på stadshuset

Fotografen Thomas H Johnsson utställning om jämlikhet i stadshusets foajé förlängs på allmän begäran.
– Med anledning av det stora publika intresset förlängs nu utställningen fram till fredagen den 19 oktober. Vi är mycket glada över det stora intresset från allmänheten och har beslutat att utställningen ska hänga några veckor till, berättar Malin Hansson, projektledare för Jämlika Landskrona.
– Vi ville försöka hitta ett sätt att skapa en känsla för vad jämlikhet är och skulle kunna vara, snarare än att enbart beskriva begreppet med ord på traditionell byråkratsvenska. Jag tycker att Thomas lyckats väldigt väl att förmedla denna känsla och flera av dem jag har pratat med som har sett utställningen berättar just att det hugger till i magen och griper tag när man ser bilderna, säger Hannes Frizén, jämlikhetsutvecklare i projektet.

Jämlika Landskrona är ett tvåårigt kompetensutvecklingsprojekt med målet att genom ökad jämlikhet skapa ett bättre Landskrona. Visionen är en stad som på ett tydligt sätt som arbetsgivare och servicegivare har med jämlikhetsperspektivet i all verksamhet och i alla led av beslutsprocessen. Detta ska uppnås genom tydliga mål, utbildning av chefer och medarbetare samt metodutveckling för jämlikhetsintegrering. Satsningen finansieras med hjälp av Svenska ESF-rådet och projekttiden sträcker sig från februari 2011 och två år framåt.
– Efter alla positiva mail och telefonsamtal kan jag bara konstatera att kommunal bildkommunikation inte nödvändigtvis måste vara platt och tillrättalagd. I det avseendet ser jag gärna att fler kommuner lär av projektledarna Malin och Hannes, säger Thomas H Johnsson.

Annons
 

Bilderna hänger i entrén till Landskrona stadshus och är öppen för allmänheten alla vardagar mellan 08.00 och 17.00.


Ramadan i december. Foto: Thomas H Johnsson. Foto: Thomas H Johnsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser