Annons

Angenäma försvarsproblem mot Bajen

BoIS har tre segrar bakom sig inför tisdagens viktiga match då man möter Hammarby på Söderstadion. Två av segrarna kommer från Superettan medan den senaste viktorian var i Svenska Cupen.

BoIS tog sig i helgen vidare i Svenska Cupen efter att man bortabesegrat Enskede med 1-0. Målet gjordes av Alexander Zaim som nickade in en frispark i matchens 17:e minut. Nytt för i år är att cupen i och med den tredje omgången går in i ett gruppspel som ska ta fram åtta kvartsfinalister. Vilka BoIS får möta i gruppspelet, som går av stapeln i mars 2013, vet vi inte förrän efter innevarande fotbollssäsong då lottning sker.
– Det var en bra match eftersom vi fick tillfälla att låta ett flertal spelare som inte spelat så mycket, visa upp sig. Bland annat visade Alexander Zaim framfötterna genom att göra mål och det betyder att vi har sex bra försvarsspelare i truppen, säger BoIS assisterande tränare Hans Eklund.

Annons
 

I morgon är det dags för en betydligt tuffare uppgift. Då reser BoIS till Stockholm för att möta Hammarby på Söderstadion. Kvar på näthinnan hosBoIS-fansen sitter den snöpliga förlusten förra säsongen. BoIS började bäst och ledde tidigt med 1-0 efter mål av Fredrik Olsson. De randiga höll spelet väl uppe men i den 88:e minuten kvitterade Bajen genom Maic Sema och på tre minuters övertid sänkte samma spelare BoIS genom att göra 2-1.
– Att vi förlorade på det viset är inget som killarna har i huvudet. Vi har istället talat om hur bra vi spelade och att vi ska åka upp för att göra livet surt för Hammarby, säger Hans Eklund.

Att ovan nämnde Alexander Zaim börjar på bänken i Stockholm är väl ingen större sensation. En liten överraskning är det dock att Max Mölder, som varit ordinarie hela säsongen, är petad från startelvan.
– Det bevisar bara vilken konkurrens vi har i försvaret. Med så många spelare av klass är det inte lätt att ta ut en backlinje. Vi har dock fått titta på både form och taktik. Vi gissar att Hammarby kommer köra mycket inlägg på höjden och då gäller det att ha nickstarka spelare på plan. Därför låter vi Fredrik Liverstam behålla den backplats som han tog då Max var avstängd senast, motiverar tränaren.

Klart är i alla fall att Luka Mijaljevic missar matchen på grund av skada samt att Fredrik ”Mini” Svanbäck är avstängd. Det betyder att Henrik Larsson tillsammans med Hans Eklund har tagit ut följande startelva mot Bajen.
Ivo Vazgec – Fredrik Liverstam, Linus Malmqvist, Philip Andersson, Martin Rudolfsson – Linus Olsson, Marcus Lantz, Mathias Andersson, Amethyst Bradley ”Surpirse” Ralani – Fredrik Karlsson, Robin Eliasson Hofsö.

Avbytare är Niklas Uddenäs, Max Mölder, Jesper Lundberg, Thomas Raun, Fredrik Olsson, Alexander Zaim och Alexander Tkacz.

Matchen börjar klockan 19.20 och visas på TV4 Sport.


En del Landskronabor, inte minst de i förskingringen, ex. Fraktion Stockholm, brukar finnas på plats och stötta BoIS.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser