Annons

Nyckelstöld satte kommunen i beredskap

Vid ett inbrott i förra veckan stals ett värdeskåp innehållande nycklar och så kallade taggar till flera av Landskrona stads väsentliga byggnader.
– Det rör sig bland annat om stadshuset, rådhuset, Tyghuset och biblioteket, säger Benny Ahnelöv t f chef för teknik- och serviceförvaltningen.

Efter att stölden uppmärksammats har förvaltningen genomfört en inventering av alla taggar och samtidigt vidtagit en rad åtgärder för att förhindra att obehöriga kan ta sig in i stadens byggnader. Bland annat är byggnaderna låsta mellan klockan 21.00 och 06.00 och ett vaktbolag satt i högre beredskap.

Annons
 

– Vi har reagerat och agerat på alla fronter. Det är naturligtvis mycket tråkigt att stölden har ägt rum. Vi ser nu över hur det kunde vara möjligt, säger Benny Ahnelöv som mitt i eländet kan glädja sig åt att beredskapen varit god och att ingen lyckats använda de stulna nycklarna och taggarna.
– Vi kan ju följa vem som passerar genom de olika dörrarna och ingen obehörig har tagit sig in.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser