Annons

CajsaStina frälste kyrkopubliken

Inför en nästan fullsatt Sofia Albertina kyrka avslutades årets kyrkomusikfestival med en mycket finstämd och vacker spelning med CajsaStina Åkerström. Tillsammans med Backa Hans Eriksson på bas och pianisten Nils-Petter Ankarblom samt kyrkokören Spirit under ledning av Dag Videke, trollband hon sin publik.
– Det är svårt att få en mer värdig och avslappnad avslutning på kyrkomusikfestivalen, ansåg Dag Videke efter konserten.

Det var i tisdags som kyrkomusikfestivalen inleddes med en klockspelskonsert med Bengt Sydmark och på kvällen bjöd Trio Enchantée på klassisk sång. På onsdagen var det ny klockspelskonsert, denna gång med Per Thunarf och på kvällen var det orgelkonsert med Ulla Olssson.
– Det var mycket uppskattat. Cirka 200 kom till Sofia Albertina och fick höra en konsert som de sent kommer att glömma, berättar Dag Videke.

Annons
 

Kyrkomusikfestivalens sista dag inleddes med klockspel av danskan Ulla Laage innan CajsaStina Åkerström tog Sofia Albertina Kyrka i besittning. Med sin kristallklara stämma bjöd hon på såväl egna visor som låtar av Evert Taube, Cornelis Vreeswijk och Ruben Nilsson. Hon framförde även två visor av den chilenske vissångaren och regimkritikern Victor Jara som mördades 1973. Avslutningsvis sjöng hon duett med Dag Videke, som backades upp av Spirit.
– Det var så härligt att se alla glada i publiken. Jag är övertygad om att samtliga tycket att det här var mycket bra, avslutar Dag Videke.


Backa Hans Eriksson var under en period fast medlem i Ulf Lundells band. Hans basspel finns med på en mängd skivor utgiven av den svenska artisteliten.


Kyrkokören Spirit under ledning av Dag Videke gav konserten en finstämd inramning.


Första gången i Landskrona för CajsaStina Åkerström. Vi får hoppas att hon återkommer.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser