Annons

Musik på Trädgårdsgillet

Populära Landskrona trädgårdsgille står för dörren. Nästa helg 17-19 augusti är det åter dags att låta sig hänföras av flotta flottar, trådgårdsmarknad, rådgivning, verkstäder, skördegille, gröna samtal och inte minst fin musik. Redan vid fredagens invigning kan man lyssna till albumaktuella Martina Johnsson & her Band of Strings.

Martina är yrkesryttaren som sadlade om till musiker, flyttade ifrån landet, hästarna, naturen och tystanden, till betongen och det eviga bruset i Malmö. På landet-känslan följde med henne in i musiken som doftar country, folk och bluegrass.
Länge trodde jag att hantera och rida vilda hästar var mitt kall, men nu känner jag mig mer än hemma i musiken, säger hon.
Med sig på scen har hon Filip Runesson, Johan Holmgren, Simon Mårtensson, och Marcus Närvik, musiker med bakgrund från  jazz, world, oriental, kammarmusik, rockabilly, swing och blues.

Annons
 

Apolonia
Som sig bör avslutas sedan trädgårdsgillet med en picknickkonsert, denna gång tillsammans med Apolonia. Malmöband beskriver sig själva som en brokig skara musiker från landet Apolonien, ett land som doftar starkt av kryddväxter och soltorkad frukt. Bland gränderna i detta land möts folk och fä från jordens alla hörn och låter sig väl smaka av prima delikatesser.
Det utlovas baktakt, balkan, sjömansvals, cirkusmusik… listan kan göras längre.
Spelglada instrumentalister på fioler, banjo, kontrabas, trumset, saxofoner, trombon och klaverinstrument bjuder på det bästa från alla världar. Bandets frontfigur, Ida Gustafssons, svenska texter beskrivs som utlämnande och förföriskt uttrycksfulla och ger prov på språklig lekfullhet och improvisation.

Romeo och Julia
Helt slut med musik är det inte här utan som en prima avslutning på Trädgårdsgillet ges operan Romeo och Julia med Operafabriken framåt kvällen på Landskrona teater.
Operafabriken ger den vackra tragedin, med den gripande berättelsen om ett ungt älskande par från två rivaliserande ätter i Italien. Med fem sångare, en berättare och en pianist.

De två konserterna vid konsthallen är kostnadsfria. Biljetter till operan säljs via ticnet.se och på Landskrona teater före föreställningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser