Annons

Klara besked från BoIS

Det klunkas och sladdras en del på stan om stämningen i BoIS. Hur ligger det egentligen till? Landskrona Direkt ställde frågan till berörda.

Tolv av A-lagspelarna i BoIS har kontrakt med Landskrona BoIS som löper ut efter innevarande säsong. Av dessa är det klart att Marcus Lantz slutar. Dessutom lär inte Peter Karlsson kunna fortsätta på så hög nivå med tanke på hans ryggproblem. Hur det blir med de resterande tio spelarna står skrivet i stjärnorna.
– Det är lite för tidigt att prata om det ännu. Först ska fotbollsutskottet och styrelsen ha ett möte och sedan får vi prata med såväl spelare som tränare, säger BoIS ordförande Kenneth Håkansson.
– Idealet är alltid att ha klart med tränare innan man snackar med spelare men hur det blir med den saken i år får vi se längre fram.

Annons
 

Sedan en vecka tillbaka är transferfönstret öppet och stänger igen den 31 augusti. Några övergångar till eller från klubben är dock inte aktuella enligt klubbens sportchef Mats Aronsson.
– Inte som jag bedömer det i alla fall. Vi har haft någon vag förfrågan men vem det är eller vilken klubb det rör sig om går vi bara ut med om det skulle bli aktuellt med en övergång, säger han.

I en artikel som presenterades i Expressen den 1 augusti påstods det att spelare inte var nöjda med hur Henrik Larsson skötte sitt jobb. Detta dementeras dock av såväl styrelse som spelare.
– Om du kollar i rullorna så kan du säkert hitta att det varit turbulens under alla tränare. Det finns alltid åsikter om allt möjligt men jag kan garantera att stämningen i truppen är på topp, säger Kenneth Håkansson.

Patrik Åström, vars kontrakt går ut vid årsskiftet, bekräftar vad ordföranden säger.
– Jag blev uppringd av en kvällstidning och de undrade om vad som inte stod rätt till. Jag säger till dig som jag sa till dom. Jag har absolut ingen aning. Jag har fullt förtroende för tränarna och klubben. De talade om att vi skulle ha haft något möte och det stämmer inte. Det är klart att vi samtalar men något officiellt möte har aldrig ägt rum, säger spelaren och blickar framåt.
– Nu ska jag se till att bli hel så att jag kan kämpa om en plats i startelvan. Jag ser fram emot en spännande avslutning på säsongen.

Någon uttalad målsättning har man inte inför hösten men optimismen går det inte att ta fel på.
– Vi har sex poäng upp till kvalplatsen och ska möta lagen vi har framför oss. Vi har alltså mycket i egna händer. En kvalplats är ingen omöjlighet men hur långt det räcker till slut vågar jag inte sia om, avslutar Kennet Håkansson.

Följande spelares kontrakt löper ut efter innevarande säsong.
Peter Karlsson, Niklas Uddenäs, Ivo Vazgec, Linus Malmqvist, Marcus Lantz, Fredrik Svanbäck, Alexander Zaim, Thomas Raun, Patrik Åström, Jesper Lundberg, Fredrik Karlsson och Linus Olsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser