Annons

Flera drabbade av laserstrålar

Den senaste veckan har det kommit in nio anmälningar om så kallade gröna laserpekare. Åtta av de nio incidenterna har inträffat på Norrestad och det nionde på Österleden i höjd med Coop Forum. Polisen har nu fått skyddsglasögon som de kan använda om de blir beskjutna. I övrigt står de ganska handfallna inför situationen.
– Vi kan inte göra så mycket. Mycket av vårt hopp står till allmänheten. utan deras hjälp är det svårt att agera. Det finns säkert de som vet något men inte har hört av sig, säger Ann-Christin Jarlung, informatör på polisen i Helsingborg.
– Jag hoppas verkligen att vi får bukt med detta. Jag tror inte att de som riktar laserstrålarna mot folk vet vilken oerhörd skada de kan orsaka. En del av dom är mycket starka och kan göra folk blinda och det tror jag inte att de vill ha på sitt samvete. Därför är det viktigt att vi så fort som möjligt kan lägga beslag på laserpekarna för att få stopp på det.

Förutom poliser har ett flertal andra drabbats av laserstrålarna.
– Det är väktare, personal i hemtjänsten, busschaufförer och privatpersoner. Det verkar som att gärningsmännen inte är ute efter någon speciell, avslutar informatören.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser