Annons

LAK framgångsrika i egen sommartävling

Landskrona Atletklubb har nyligen arrangerat en tyngdlyftstävling. Det var efter att en av klubbens framtidshopp efter hårdträning ville testa lyftkapaciteten som man beslöt att fixa en tävling.
– Efter att Bilal Al-Husseini kört stenhårt under sommarens första månad ville han testa vad han gick för. Övriga unga atleter var inte sena att haka på och vi beslöt att ordna en tävling mitt i sommaren. Trelleborgslyftarna bjöds också in och ryktet spreds sig så pass att Olofströms lyftare också vara med, samt några finska lyftare som var på läger i Olofström, säger Patrik Helgesson, ordförande i LAK.

Bilal Al-Husseini gjorde ingen besviken. Tio lyftpass per vecka ger styrka och han ökade sina personliga rekord med 8 kg i ryck till 88 kg och med 7 kg i stöt till 95 kg. Prydliga skånska juniorrekord båda två.

Annons
 

Mher Melkonyan lyfte för andra gången 100 kg i stöt och tog personligt med 5 kg i ryck när han klarade 80 kg. Yaser Al-Sudani var också på bra lyfthumör och klarade 85 kg i stöt för första gången och Chedi Blom-Osman ångade på med 75 kg i ryck och 80 kg i stöt.
– Våra yngsta lyftare tog också nya rekord på löpande band: Kamil Klinder tog 17 kg i ryck och 23 kg i stöt. Hasan Al-Husseini klarade 22 kg i ryck och hela 30 kg i stöt. Albatrim Vejseli gjorde sin andra tävling och slog nya personliga rekord med 25 kg i ryck och 37 kg i stöt och avslutningsvis slog Sajad Al-Sudani nytt personligt med 34 kg i ryck, avslutar Patrik Helgesson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser