Annons

Två till sjukhus efter bengaler

Inget gott utan att det har något ont med sig. Det är en sanning som polisen i Landskrona och karnevalsledningen skriver under på idag. Glädjen på karnevalstorsdagen var lika stor som publiken i samband med att Maskinen uppträdde på Rådhustorgets scen på torsdagskvällen. Någon eller några lyckades dock förstöra festen för ett flertal personer då de tände bengaliska eldar mitt i folkhavet. Den kraftiga rökutvecklingen gjorde att tio personer fick vård på platsen och två fick föras till sjukhus med andningsproblem.
– Enligt polis på platsen var det mellan 2500 och 3000 personer på torget och att tända bengaler på en sådan plats är livsfarligt. Rökutvecklingen är mycket kraftig och bengalen håller en temperatur på 1800 grader. Så den släcker man inte hur som helst. De kunde ha tänt eld på såväl kläder som hår på publiken sidan om, säger Jörgen Petersson på Landskronapolisen.

Vilka som tänt bengalerna vet inte polisen men en uppgift till redaktionen gör gällande att en av de skyldiga ska vara en kille i de över tonåren och som ska vara känd av polisen sedan tidigare.
– Det är inget jag känner till. I nuläget har vi inga misstänkta, säger Jörgen Petersson.
– Det känns för jäkligt att några enskilda personer ska förstöra för så många andra. Jag hoppas att detta var en engångsgrej så att folk kan festa och ha roligt, säger Lena Bergkvist i karenvalsstaben.
Brottet är rubricerat som framkallande av fara för annan.

Annons
 

I övrigt har det enligt Jörgen Petersson varit lugnt med tanke på hur mycket folk som varit i rörelse.
– Vi har ett par incidenter på Rådhustorget där en mobiltelefon har försvunnit ur en handväska samt att någon eller några försökte stjäla en plånbok ur fickan på en man i trängseln, säger polisen.

Ytterligare en anmälan om rån har kommit in. Det är en kvinna i 50-årsåldern som i stadsparken rånades på sin plånbok och ett kuvert med 900 kronor i. Händelsen inträffade strax efter klockan 01 natten till fredagen. Kvinnan ådrog sig sårskador i ansiktet i samband med rånet.

Förutom ovanstående har polisen beslagtagit en del alkohol av ungdomar som inte varit gamla nog.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser