Annons

Sju föreläsningar om konsthantverk

I samband med den nu pågående utställningen, Connecting, i Landskrona konsthall kommer det under sju onsdagskvällar ges föreläsningar med fokus på konsthantverk. Samtliga har fritt inträde. Först ut imorgon, onsdag 4 juli, klockan 18.30 bjuds det på en introduktion i ämnet. På temat ”Om konsthantverk igår och idag!” föreläser Kerstin Wickman, professor em. i design och konsthantverk vid Konstfack, författare och föredragshållare med perspektiv på konsthantverkets utveckling i Sverige igår och idag. Onsdagsprogrammet i övrigt ser ut enligt följande: Onsdag 11 juli, kl 18.30: tema glas – Jonas Rooth Onsdag 18 juli, kl 18.30: tema smycke/metall – Ulrika Swärd Onsdag 25 juli, kl 18.30: tema textil – Linnea Blomgren/Sara Nyberg Onsdag 1 augusti, kl 18.30: tema trä/papper – Toru Mörk Shingai Onsdag 8 augusti, kl 18.30: tema keramik – Pernilla Norrman Onsdag 15 augusti, kl 18.30: Om kvalitet i konsthantverket – Mårten Medbo Programverksamheten genomförs som ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Landskrona Konsthall, Landskrona konstförening, Konsthantverkscentrum/KHVC och Föreningen Connecting Arts and Crafts Sweden.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser